17:00

IFK Göteborg 2

Referat: IFK Björkö - IFK Göteborg 2

IFK Björkö - IFK Göteborg (3-1)
Björkös mål gjordes av: 1-0 (6min) Gustav Engström, 2-1 (35min) Andreas Forsmark och 3-1 (70min) Robin Andersson.
-
Det kändes som en tidig sommarkväll cirka +20 grader varmt och solen sken från en molnfri himmel, det var en söndag i maj och klockan var 17:00 när domare Hadi Nasirian blåste igång den efterlängtade matchen mellan IFK Björkö och IFK Göteborg. Vi räknade till minst 90 personer i publiken.
Vi inledde respektlöst och var som kobror på bollhållaren hela tiden och det dröjde inte länge innan det började skapas målchanser.
(6min) Marcus Wiseman får bollen och lägger en smörpass i djupled på högerkanten till Gustav Engström som springer ifrån sin försvarare och skjuter distinkt in ledningsmålet 1-0, bakom Blåvitts 1,85 långe målvakt. Vi var verkligen på hugget i början av matchen. (10min) Erik blir frispelad och kommer fri med målvakten men det var inte lätt att överlista denna koloss till målvakt, som var både lång, snabb och spänstig. Efter matchen sa Blåvitts tränare till oss ”Vi fick ju en bra målvaktsträning i alla fall”
I mitten av halvleken börjar sedan vårat spel mattas en del och IFK Göteborg får mer att säga till om och nu är vi helt plötsligt tvåa på bollarna igen. (19min) IFK Göteborg gör 1-1.
Men vi tar oss själva i kragen igen och vi byter bland annat in Andreas ”Adde” Forsmark på topp och Johan Åstrand på backen. (27min) Snyggt anfall där Forse får bollen på vänsterkanten och spelar snyggt in till Emil Mattsson som kommer fri med målvakten, men han räddar igen.
(35min) Ännu ett mönsteranfall där sedan Gustav osjälviskt spelar in bollen till Adde som säkert skjuter in bollen till ledning 2-1, psykologiskt mål 4 minuter innan paus. Kul för Adde att komma med i målprotokollet, han är ju trots allt född -95, men han tog för sig bra bland Blåvitts 93:or.
2:a halvlek
Fortsatte som den första, mycket kamp på mittplan och vi hade svårt att komma åt några av Blåvitts mittfältare, men i backlinjen hade vi som vanligt bra koll på anfallarna.
Hur länge skulle Gustav orka tänkte vi alla, han sprang som en furie i hela matchen och slet och kämpade om varje boll och hade han en gång snott åt sig bollen så var det nästan ingen som kunde ta den ifrån honom. (22min) Ett fint anfall och bra passningsspel hela vägen där Erik fintar bort sin back och spelar in bollen till Gustav som släpper vidare den till Nils, men skottet går mitt på målvakten. Han var som en vägg, vi hade nog 6-8 kvalificerade målchanser som han gjorde snygga räddningar på.
(30min) Vi får ett bra frisparksläge på vänsterkanten efter det att Erik blivit nertacklad och fram stegar Robin (Robin hade även ett bra frisparksläge i den första halvleken) (se foto).
Robin går på kraft efter marken och bollen går under muren som hoppar och målvakten hinner inte riktigt ner (han touchar den) men lyckas inte hålla bollen och vi gör 3-1 som också blir slutresultatet.
Bra inställning hos alla idag och vi kämpade och slet i en match som spelmässigt var jämn men vi hade klart många fler målchanser och borde egentligen gjort fler mål, men Blåvitt hade en riktigt duktig målvakt.
Nu laddar vi batterierna inför kommande två matcher som är derbyn på bortaplan, först mot Öckerö borta torsdag 22/5 och mot Hönö på söndag 25/5.